Social Media Marketing Tips voor meer klanten

Op deze pagina vind je diverse Social Media Marketing Tips. Je leert wat social media is, wat het betekent voor je bedrijf. Ook vind je diverse monitoring tools. Leer je hoe je een specialist kunt worden. En hoe je goede content kunt schrijven. Maak kennis met diverse social media platformen en wordt een expert op Facebook. Ben je een starter? Lees meer over social media voor dummies. Start met een gedegen social media marketing plan. Bedien je marketing vanuit één Social media dashboard met SocialMedia4You.

Social Media Marketing Tips

Wat is Social Media?

Social Media omvat alle activiteiten die je uitvoert op sociale platformen. Zoals Facebook en Twitter met veelal als doel om meer bezoekers en klanten te krijgen voor je bedrijf. Door met regelmaat zichtbaar te zijn vergroot je de aandacht van kijkers naar je bedrijf.

Wat is social media?

Social Media Marketing Tips

Wat betekent Social Media?

Social Media is in principe het eerste medium waar sociale interactie mogelijk is, in tegenstelling tot de traditionele media. De traditionele media zijn besloten en eenrichtingsverkeer, social media is openbaar en interactief.

Wat betekent social media?

Social Media voor bedrijven

Voor bedrijven bestaan er tal van mogelijkheden om social media in te zetten om meer klanten te krijgen. Zo kun je regelmatig artikelen plaatsen met bijvoorbeeld SocialMedia4You, maar kun je ook betaalde advertenties plaatsen om meer bezoekers te krijgen.

Social Media voor bedrijven

Social Media Monitoring Tools

Social Media Monitoring tools

Een moeilijkheid aan social media is het monitoren van de resultaten. Een klant kan deelnemen op verschillende platformen tegelijk en daardoor is het soms onduidelijk via welk kanaal de bezoeker daadwerkelijk klant is geworden.

Social Media monitoring tools

Social Media specialist

Door je te verdiepen in platformen als Facebook en Google kun je een ware social media specialist worden. Door je kennis op social media gebied te verbreden kun je een exponentiële groei van je bedrijf maken.

Social Media specialist

Social Media content

Als je met je bedrijf actief bent op social media dan dien je met regelmaat nieuwe content te plaatsen. Content is een omvattende naam voor inhoud zoals teksten, afbeeldingen, video en andere vormen van materiaal.

Social Media content

Social Media platformen

Actief zijn met social media kan op diverse platformen. Facebook is met meer dan 1.5 miljard gebruikers veruit het grootste platform. Op dit platform is daardoor het bereik het grootst. Facebook biedt ook de grootste diversiteit aan advertentiemogelijkheden.

Social Media platformen

Social media trends en tips 2018

Social Media Expert

Door een social media expert te worden of eentje in te huren vergroot je het bereik van je merk ontzettend. Als je doeltreffende advertenties weet te maken die viraal gaan op social media kan het zomaar zijn dat je veel meer aanvragen of bestellingen krijgt.

Social Media expert

Social Media voor Dummies

Begin je net met social media en ben je een echte dummie? Dan is het belangrijk om te starten met de basis. Je kunt een begin maken door op alle platformen waarop je actief wilt zijn een profiel aan te maken. Dit profiel kun je zo volledig mogelijk invullen om vervolgens je eerste posts te maken.

Social Media voor Dummies

Social Media Marketing Plan

Zonder plan wordt social media meestal een chaos. De enige week post je drie keer een bericht, de week erna post je 1 keer en de week daarop 5 keer. Om vervolgens na 2 weken te denken dat het teveel werk is en dan post je maar 1 keer per maand (of helemaal niet meer). Met een social media marketing plan krijg je meer structuur en rendement.

Social Media marketing plan

Social Media Dashboard

Het plaatsen van berichten op verschillende social media platformen kan een behoorlijk ingewikkelde taak zijn. En doordat het ingewikkeld is houden veel ondernemers het maar bij slechts één platform. Terwijl de andere platformen ook veel potentie hebben. Met een Social Media Dashboard, zoals SocialMedia4You, kun je alle accounts op één centraal dashboard bedienen.

Social Media dashboard

Social Media uitbesteden

Als je zelf te weinig tijd en energie hebt om social media bij te houden dan kun je social media uitbesteden aan een derde partij of gebruik maken van een tool zoals SocialMedia4You. Het probleem van de meeste ondernemers is ze niet iedere dag naar social media kunnen kijken. Maar wel een uurtje tijd per week hebben om eraan te werken.

Social Media uitbesteden