Social media en time management tips

Social media en time management tips – Social media is ontzettend populair en kan erg verslavend werken. Vaak ben je er meer tijd aan kwijt dan dat je door hebt en gaat het ten koste van je productiviteit op werk. Dit is waar time management goed van pas komt en je kan helpen weer meer controle over je dag te krijgen.

1.Wat is time management?

Time management is het zo efficiënt mogelijk omgaan met de tijd die je beschikbaar hebt. Denk hierbij vooral aan werksituaties, het managen van de beschikbare tijd per dag. Goede time management zorgt voor structuur en effectieve tijdverdeling, zodat je die dag zo productief mogelijk kunt zijn.

Wanneer je naast je dagelijkse werkzaamheden ook nog alle social media accounts van je bedrijf moet beheren, kan dit behoorlijk chaotisch worden. Als je structuur en vastigheid in je social media wil tonen door op vaste tijden berichten te plaatsen en op vaste dagen, kan dit erg lastig zijn wanneer je het onverwachts drukker hebt dan verwacht die dag, al helemaal wanneer je dit ook nog op meerdere social media platformen moet doen. (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, LinkedIn)

2. Structuur in je Social media

Effectief gebruik maken van de tijd die je beschikbaar hebt doe je door aan time management te doen. Goed gebruik van time management is het aanbrengen van Structuur in je werkzaamheden en taken. Hoe pas je dit nou toe bij social media? Je hebt namelijk verschillende platformen, onverwachte drukte en soms gewoon geen inspiratie wanneer het om een leuke Facebook post of tweet gaat.

Hier hebben wij bij SocialMedia4You wat op bedacht. Wij hebben een tool ontwikkeld die je de mogelijkheid geeft berichten in een bibliotheek te plaatsen, die op specifieke tijden en specifieke dagen geplaatst kunnen worden. Het mooie aan deze tool is dat het cross platform werkt wat betekent dat je, je bericht op zowel Facebook, Twitter, Instagram en nog veel meer opties kunt plaatsen. Hierdoor kun je een vast maandelijks moment inplannen om je social media te beheren zodat deze vervolgens op de aangegeven data en tijd de berichten plaatst. Hierdoor hou je zelf veel meer tijd over voor je dagelijkse werkzaamheden.

3. Meer bereik door Social media en time management

Het doel van social media met je bedrijf is meer verkeer naar je website, het vergroten van je bereik, het aantrekken van nieuwe klanten en het contact met je huidige klanten wat persoonlijker te maken, bovendien is het ook een kwestie van meegaan met de tijd. Je kunt natuurlijk niet achterblijven wanneer je concurrent wel alle extra voordelen van social media benut en jij (nog) niet.

Hoe vergroot je het bereik van je bedrijf door social media? Dit gebeurt op verschillende manieren. Denk aan nieuwe volgers, meer likes, meer interactie op je berichten en advertenties. Wanneer je actief gebruik maakt van verschillende Social media platformen (Facebook, Twitter etc.) Heb je vanzelfsprekend een groter bereik en trek je meer klanten aan naar je website, maar meerdere platformen kosten ook meer tijd om te onderhouden.

Dit is waar onze tool SocialMedia4You van pas komt en je helpt je bereik te vergroten zonder dat je daar meer tijd voor vrijmaakt. Het enige wat je hoeft te doen is berichten in de bibliotheek plaatsen en de tijd en datum instellen. Wanneer de nieuwe berichten op zijn na een aantal maanden(of langer) begint de tool automatisch opnieuw waardoor je nooit een lege tijdlijn/pagina hebt!

4. Het resultaat: Meer vrijheid minder zorgen en meer bereik

Uiteindelijk is het doel van onze tool om het dagelijks social media gebruik/beheer van je bedrijf een stuk makkelijker en eenvoudiger te maken. Wanneer je in 1 of 2 momenten in de maand alles gestructureerd kunt plaatsen vanaf één centraal dashboard, zorgt dat voor veel meer vrijheid en aandacht voor andere werkzaamheden. Dit alles terwijl het vergroten van je bereik met social media geautomatiseerd is en blijft groeien!

Start hier een proefperiode van SocialMedia4You voor maar 1 euro!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *